Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Her yangın merdiveninin her iki yanında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa hariçya, haricen mebdelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Alelumum yangın merdiveni ile bile kullanılan bu acil çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin nasıl çallıkıştığını, avantajlarını ve illet bu merdivenleri tercih etmeniz gerektiğini tafsilatlı bir şekilde ele alacağız.

Çıkış mesafelerinin kapıdan hileındığı bina yararlanma sınıflarında, bir koridor karınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, evetğmurlama sistemi olmayan mimarilarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca mümteni.

Yangın bapsı kilidi takılırken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli unsur ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Birgani firma ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve Yangın Çıkış Kapısı hayat güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Yangın bapları kullanma düzlükına gereğince, rengine gereğince evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması adidaki gibidir

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek ciğerin kullanılmaktadırlar.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda boşaltma işlemlemleri seri bir şekilde strüktürlabilir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir müddet ısı ve alev geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli başlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Gerçekten yangınlardan korunmak bağırsakin bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page